FGC Móvil  |
A A
| català | castellano | english

Notas de Prensa

FGC aposta per la mobilitat sostenible del seu personal amb vehicles elèctrics i híbrids

Barcelona, 22 de febrero de 2017

Actualment FGC compta amb dos vehicles elèctrics i un d’híbrid. La companyia ha dotat de punts de recàrrega elèctrica les seves seus a Barcelona, Rubí i Martorell. A disposició dels usuaris s’han instal·lat punts de recàrrega a les estacions de Martorell Enllaç, Sant Cugat, Sant Quirze i Volpelleres.

FGC reforça el seu servei durant el Mobile World Congress

Barcelona, 20 de febrero de 2017

Ferrocarrils incrementa les circulacions de trens i dobla la capacitat dels combois per absorbir la demana generada pel congrés de mòbils. S’han establert plans de contingència a les estacions coordinats amb Mossos d’Esquadra, GSMA i Fira Barcelona per fer front a les diverses incidències de mobilitat que puguin sorgir. FGC tornarà a ser el transport de referència per arribar al congrés i per enllaçar els dos recintes firals de Fira Barcelona.

FGC millora els accessos de l’estació de Sabadell Plaça Major

Sabadell, 10 de febrero de 2017

L’estació ha passat de tenir tres a cinc validadores de sortida per garantir una circulació d’usuaris més fluïda i eficient. Aquesta ampliació forma part d’un conjunt de millores previstes per l’estació de Sabadell Plaça Major.

Presentació de resultats 2016

Barcelona, 9 de febrero de 2017

Document amb el resum de les dades més rellevants de l'any 2016 a FGC: nombre de passatgers, índexs de satisfacció del client, estat de les estacions de muntanya d’FGC i dades de transport de mercaderies, entre d'altres.

FGC i Ajuntament de Sant Cugat acorden instal·lar un nou ascensor a l’estació de La Floresta

La Floresta, 7 de febrero de 2017

El nou ascensor se situarà al costat de l’edifici de l’estació a l’andana sentit Barcelona. Aquesta modificació millora l’accessibilitat de La Floresta tot i ja estar adaptada a les persones amb mobilitat reduïda

FGC presenta la locomotora de vapor centenària Monistrol i el cotxe saló d'autoritats de l'antic Cremallera

Barcelona, 6 de febrero de 2017

El conjunt s’obre al públic un cop finalitzat el procés de restauració. L’exposició de la locomotora i el cotxe saló s’afegirà a la col·lecció ja existent sobre el cremallera a l’estació de Monistrol Vila.

FGC crea un web per dinamitzar l'activitat dels seus espais

Barcelona, 31 de enero de 2017

El projecte Impuls FGC permet consultar de manera ràpida i senzilla les característiques de les instal·lacions d’FGC. L’objectiu és incrementar el potencial dels actius i fomentar l’emprenedoria, així com els entorns amables i atractius per als usuaris de la xarxa.

FGC i la Plataforma per la Llengua incentiven a practicar el català al Tren de la llengua

Barcelona, 26 de enero de 2017

Aquesta iniciativa crearà parelles lingüístiques en què un aprenent i un ensenyant practicaran el català durant el trajecte amb tren. FGC ja va impulsar una iniciativa similar per aprofitar el temps de viatge practicant la conversa en anglès en grups reduïts de participants i una atenció personalitzada amb professors nadius.

TOPRail, liderat per FGC, estrena un nou web centrat en el potencial dels trens turístics

Barcelona, 23 de enero de 2017

L’espai permet accedir a informació detallada sobre els trens turístics de diferents operadors internacionals. TOPRail i FGC treballen per donar valor al factor lúdic i a les possibilitats turístiques del ferrocarril. El grup de treball està presidit pel representant d’FGC, el Dr. Carles Casas Esplugas.

FGC, ONCE i la seva Fundació col·laboren a favor de l’accessibilitat de totes les persones

Barcelona, 17 de enero de 2017

Les entitats s’han unit per promoure l’accés a qualsevol espai, la pràctica esportiva i el turisme per persones amb mobilitat reduïda. FGC es compromet a fomentar l’ocupació i la integració en tots els seus àmbits de treball.

FGC inicia les obres de rehabilitació del pas de vianants del pont de la riera d’Òdena

Barcelona, 10 de enero de 2017

Entre el 10 i el 31 de gener el pas per a vianants quedarà tallat pels treballs de rehabilitació. Les obres permetran millorar les condicions de seguretat i la comunicació entre els municipis d’Igualada i Vilanova del Camí.

Els Reis d’Orient arriben amb FGC

Barcelona, 3 de enero de 2017

La tarda del dia 5 de gener Ferrocarrils portarà els Reis d’Orient a diverses estacions de la xarxa ferroviària. La Molina, Vall de Núria, Vallter, Espot i Port Ainé també rebran els Reis Mags amb les populars xocolatades i baixades de torxes.

FGC adjudica i inicia treballs a la línia Barcelona-Vallès per un import de 4,1 milions d’euros

Barcelona, 2 de enero de 2017

Ferrocarrils de la Generalitat iniciarà les diferents actuacions el proper 3 de gener amb la renovació integral de la via que travessa Collserola. Les obres s’emmarquen dins el constant procés de manteniment i actualització d’actius que duu a terme FGC per garantir un servei de qualitat als seus usuaris.

FGC ofereix servei ininterromput la nit de Cap d'Any

Barcelona, 27 de diciembre de 2016

La nit de Cap d’Any hi haurà servei ininterromput a les línies S1 (Terrassa), S2 (Sabadell), L6 (Sarrià), L7 (Av. Tibidabo), L12 (Reina Elisenda) i L8 (Molí Nou). Fins el 8 de gener s’aplicaran els horaris corresponents al període no lectiu al Metro del Vallès.

El projecte “El meu tren” guanya la 1a edició del concurs FGCHackapp

Barcelona, 21 de diciembre de 2016

Aquesta aplicació destaca especialment per integrar de manera òptima tots els serveis de transport ferroviari de Catalunya. La iniciativa vol promoure la creativitat al voltant de l’ús de l’Open Data, creant aplicacions mòbils que permetin enriquir l’experiència de viatge dels clients de Ferrocarrils.